JUHANI LEISLAHTI 1941 - 2022

 

Everstiluutnantti Jaakko Juhani Leislahti kuoli Haminassa 7.4.2022 pitkällisen sairauden murtamana. Hän oli 81 vuotias ja syntynyt Haminassa 5.3.1941.

Juhani kirjoitti ylioppilaaksi Haminan Yhteislyseosta. Varusmiespalveluksensa hän suoritti

KymJp / Hamina, jonka jälkeen olikin Kadettikurssi 50 vuoro ja sotilasura.

Sotilasuransa aikana hän toimi mm. RUK:n kouluttajana, KymJP:n pataljoonaupseerina, Savonlinnan sotilaspiirin komentajana sekä Sotakorkeakoulussa. Sotilasura vei myös YK-joukkoihin  Suezille ja Golanille, jossa hän toimi komentajana.

Eläkkeelle Juhani lähti everstiluutnanttina, asettuen asumaan kotikaupunkiinsa Haminaan.

Juhanin elämässä oli pesäpallolla tärkeä osa nuoruudesta lähtien. Joukkueena  oli tietenkin HP eli Haminan Palloilijat, jossa tuli menestystä ja siltä ajalta on muistona useita palkintoja.

Juhanin sydäntä lähellä on ollut luonto ja historia. Siksi hänelle on ollut tärkeä paikka kesämökki Haminan Vimpasaaressa, vanhempiensa 1952 rakentamana. Sinne hänen mielensä halusi. Siellä sai nauttia luonnosta, rauhasta ja mm. Suomenlahden vesien kimalluksesta. Mökin puihin hän oli laittanut pesäpönttöjä linnuille, joiden elämää hän pääsi näin läheltä seuraamaan.

Eläkepäivillään hän ehti mukaan järjestötoimintaankin, liittyen mm. perinnekiltaamme. Löytyi aikaa toimia myös perinnekiltamme puheenjohtajanakin. Tuohon aikaan olin killan sihteeri ja muistankin hänet rauhallisena ja kuuntelevaisena puheenjohtajana. Hänen kanssaan oli mukava tehdä töitä ja yhteistoiminta pelasi. Jos joku ei olisi pärjännyt hänen kanssaan, niin syytä sai kyllä etsiä itsestään. Monilla retkillä hän oli mukava seura- ja herrasmies.

Muistuupa mieleen, että puheenjohtajalla ja sihteerillä oli erityistehtävä perinnekillan Markkinateltalla - kurkihirren nosto. Pitkät miehet ylettyivät ilman apuvälineitä. Markkinapäällikkö Ahosen Esko palautti sen jälkeen ruotuun, entisenä kauppiaana sanoikin: ”Ette sitten puutu myyntihommiin”.

Viimeiset vuotensa Juhani vietti Mainiokoti Savilahdessa Haminassa. Mainiokodin FB-sivuilla kerrotaankin: ”Juhani Leislahti asteli ylväällä ryhdillä uuteen kotiinsa poikansa saattelemana”. Juhani oli tyytyväinen uuteen kotiinsa ja totesikin: ”Mitäs muuta tässä enää voisi toivoa”.

Juhani on haudattu Haminan Ristiniemen hautausmaalle vanhempiensa viereen.

Juhania jäi kaipaamaan neljä lasta perheineen ja ystävät.

Jälleen on yksi hieno jäsen joukoistamme poissa.

Jaakko Leislahti ja Matti Paananen

Kirjoittajat ovat Juhani Leislahden poika ja kotisivuvastaava

 

 

 

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Paananen
Lepikönkatu 1 as 8, 49400 Hamina
040 537 0098
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Pentti Snygg
Vapakuja 3 B, 49490 Neuvoton
040 556 6961
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.