KEVÄTMARKKINAT HAMINASSA su 29.4.2018

Sunnuntaina 29.4.2018 KLO 09.00 alkaen on jälleen Haminan kauppatorilla KEVÄTMARKKINAT.

Tapahtumaan osallistuu myös perinnekiltamme "Markkinateltan" voimin. Jäsenemme myyvät teltalla makkaraa, kahvia ja pullaa.

Kaikki kannattamaan toimintaa, jonka tuotto käytetään perinnekiltamme toiminnan ylläpitämiseen.

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

 

Yleistä         

 

Killan toiminnan tämän vuoden suurin tavoite on 25-vuotisjuhlavuoden onnistunut toteutuminen. Sen aiheuttamat toimet vastuineen koskettavat kaikkia kiltamme jäseniä.

                       Arkinen ahertaminen on aikaisempien vuosien linjaa noudattavaa: sotilaspoikien ja samanhenkisten henkilöiden rakentavaa yhteistyötä. Tavoite on selkeä: Sotilaspoikaperinteiden vaaliminen, toiminnan jatkuvuus ja historiatietojen tallentaminen. Yhteistyön ylläpito ja rakentaminen alueemme maanpuolustusjärjestöjen kanssa on luonnollinen osa toimintaamme. Alkuperäiset sotilaspojat ovat jäsenistömme ydinjoukkoa, joiden toiveet ovat etusijalla toimissamme. Esimerkiksi järjestettävien tapahtumien ja matkojen suunnittelussa  varttuneempien jäseniemme tarpeet otetaan huomioon.  Kansakuntamme vaikeimpina aikoina he olivat vastuullisesti ja arvostetusti toimineita nuorukaisia. Nuoremman, perinnettä jatkavan jäsenjoukkomme osuus lisääntyy vastuina  Perinnekiltamme käytännön toimissa ja johdossa. Näin varmistetaan tärkeän työn jatkuvuus ja toiminnan vireys.                     

                            

Vuosikokous

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Haminan Sotilaskodin yläkerrassa keskiviikkona 7.3.2018 klo 17.00.

 

TOIMINTA

 

25-vuotisjuhla ja Perinnepäivä

                     25-vuotisjuhla järjestetään 31.07.18 ja sama päivä on myös Perinnepäivä.

 

Kiltaretket   Retkiohjelmaa tarkennetaan ja täydennetään vuoden aikana. Yhden päivän retki suunnitellaan  Suomenlinnan saaristoalueelle.  Mäntlahden kesäteatteriretki on suunniteltu toteutettavaksi sunnuntaina 29. heinäkuuta.   

 

Perinnetoiminta

                     Killan omina tilaisuuksina järjestetään seuraavat tapahtumat:

                        17.06.          Kukkalaitteen lasku Suojeluskunta- ja Sotilaspoikien muistokivelle  

                        31.07.          25-vuotisjuhla ja Perinnepäivä    

                        23.12.          Muistohetki Rajasuon muistomerkillä

 

                      Yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa:

                        13.03.          Talvisodan päättymisen muistotilaisuus

                        04.06.          Puolustusvoimien lippupäivä

                        02.09.          Kirkkopyhä Etelä-Kymenlaaksossa, paikka tarkennetaan myöhemmin

                        16.10.          Muistohetki Haminassa JR 5:n Veteraanikivellä

                        06.12.          Itsenäisyyspäivä

 

Tiedottaminen

Kiltamme kotisivut ovat käytössä aktiiviseen tiedottamiseen: www.e-ksotilasojat.net Huolehdimme tiedonkulusta myös jäsenkirjeillä. Kaikilla ei ole käytössään sähköpostia.

Kymen Sanomien ja ilmaisjakelulehtien seurapalstoja käytetään tapahtumista tiedottamiseen. Jäsenrekisterissämme on runsas 200 sähköpostiosoitetta. Toivomuksena on myös, että ne henkilöt, joilla on sähköpostiosoite, ilmoittaisivat osoitteensa sähköisen jäsentiedoston ylläpitäjälle tai killan sihteerille. Sähköpostia pyritään käyttämään joustavaan tiedottamiseen. Sähköinen yhteydenpito on nopeaa ja kustannuksia säästävää. Killan tiedottaminen jäsenis-tölle pyritään saamaan taloudelliseksi ja kaikki tavoittavaksi. 25-vuotisjuhlakirja valmistuu

kesällä 2018.

 

Yhteistoiminta maanpuolustusjärjestöjen kanssa

Teemme yhteistyötä perinteisesti Haminan Maanpuolustusjärjestöjen yhteistyöelimen yhdistysten kanssa. Uusi JR 5:n perinnetoimikunta on yhteistyökumppanimme.

Veteraanikuoro otetaan huomioon arvokkuutta ja juhlavuutta tilaisuuksiimme tuovana joukkona. Puolustusvoimien Haminassa toimivat yksiköt ovat yhteistyökumppaneitamme.  Veteraani-järjestöjen järjestämiin tilaisuuksiin osallistumme aktiivisesti. Tarvittaessa olemme valmiita auttamaan myös yhteistyökumppaneitamme järjestelyissä.

 

Sotilaspoikien Perinneliitto ry

Kiltamme osallistuu Perinneliiton vuosikokouksiin. Tarjoamme aineistoa Sotilaspoika/ Soldatgossen lehteen. Lehdellä on hyvin tärkeä osa olla yhdyssiteenä ja pitämään kiinteänä Sotilaspoikien perinteen ja kiltaveljien yhteenkuuluvuutta kattaen Isänmaamme jokaisen kolkan. Perinneliiton strategia- ja toimintasuunnitelma on laadittu vuoteen 2021 saakka ja oma kiltamme on mukana suunnitelmien toteuttamisessa meille soveltuvin osin. Perinneliiton liittokokous on tänä vuonna Porvoossa. Puheenjohtajamme Matti Haapanen on kiltamme edustajana Perinneliiton hallituksessa.  

 

Jäsenhankinta

Toimintamme runko on vahva jäsenistö. Jäsenhankinta on meidän jokaisen tehtävä. Joukos-samme on aktiivisia henkilöitä jäsenhankinnassa ja kokonaisjäsenmäärä on pysynyt yli 400 jäsenenä. Ote ei jäsenhankinnassa ole herpaantunut. Uusia jäseniä toivotamme mielellämme tervetulleeksi mukaan itsenäisyyteemme perusarvoja tukevaan, perinteitä kunnioittavaan toimintaamme. Jäseneksi voi liittyä joustavasti myös kotisivujen kautta.  

 

Varainhankinta                

Jäsenmaksu, jonka suuruudeksi hallitus ehdottaa 20/10 euroa, on perustekijä taloutemme vakauden säilyttäjänä. Jäsenistömme on jäsenmaksun yhteydessä tukenut toimintaamme monesti vapaaehtoisella tukimaksulla. Tukimaksujen merkitys korostuu entisestään pyrkies-

sämme säilyttämään jäsenmaksun nykyisellä tasolla olemassa olevista korotuspaineista huolimatta.  

 

Markkinatoiminta

Samoin kuin edellisinäkin vuosina markkinatoimikunta toimii näkyvästi Haminan torilla

”lippuamme heiluttaen” ja kooten varoja toimintaamme sekä värväten uusia jäseniä

toimivaan joukkoomme.

 

25-vuotisjuhlavuosi 2018

25-vuotisjuhla ja Perinnepäivä vietetään samanaikaisesti 31.07.18. Saamme toteutetuksi arvokkaan ja näyttävän juhlatilaisuuden ja sen myötä jäsenistömme suuren kannatuksen.   

 

Hallituksen toivomus

Suunnitelmaa voidaan muuttaa toimintakauden aikana. Hallitus toivoo jäsenistöltä aloitteita ja esityksiä toiminnan syventämiseksi. Näin toiminta muodostuu jäsenistölle entistäkin kiinnostavammaksi ja läheisemmäksi.

 

Haminassa 7.3.2018

 

Hallitus

JÄSENTIEDOTE 1/2018

                     

Killan vuosikokous pidettiin Haminan Sotilaskodin yläsalissa 7.3.2018. Kokous sujui ripeästiPentti J Virtasen johdolla. Paikalla oli 52 osanottajaa. Killan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleenMatti Haapanen. Hallituksen jäsenet ja toimihenkilöt liitteessä.

 

TIEDOTTAMINEN

 

JÄSENKIRJE

Tässä kirjeessä kerrotaan tulossa olevista vuoden tapahtumista, jotka ovat tiedossa tätä postitettaessa.

 

KILTATAPAHTUMISTA TIEDOTTAMINEN SÄHKÖPOSTILLA

Toiminnallisten viestien kulku sähköpostitse jäsenille ja päinvastoin on nopeaa ja taloudellista. Tiedossamme on jäsenistömme sähköpostiosoitteita yli 200. Niitä käytetään ainoastaan killan sisäiseen tiedottamiseen. Toivomme saavamme kaikkien s-postiosoitteet käyttöömme. Mikäli et ole saanut alkuvuodesta sähköpostiviestiä, osoitteesi ei ole tiedossamme. Pyydämme ilmoitta-maan sen ja mahdolliset muut yhteystietojesi muutokset killan sihteeri Pentti Snyggille,

  1. 040 5566 961, sp:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ryhmäviestit lähetetään salatuin vastaanottajatiedoin tietoturvallisuuden takia. Niille jäsenille joilla ei ole sähköpostia, tiedotamme perinteisesti kirjeellä.

KILLAN KOTISIVUT ovat osoitteessawww.e-ksotilaspojat.net ja kotisivuvastaava onMatti Paananen,sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  p. 040 537 0098. Matti pitää sivut ajan tasalla.  Sivuilta löytyvät ajankohtaiset tiedot ja tapahtumat vaivattomasti.     

 

RETKET JA TAPAHTUMAT

 

KUKKALAITTEEN LASKU MUISTOKIVELLE su 17.6.2018 klo 12.00

Muistokiven vuosipäivänä lasketaan perinteiseen tapaan kukkalaite muistokivelle Haminan Kesäpuistossa. Tilaisuuden jälkeen kahvit ja ohjelmaaKahvila Jaspiksessa.   

 

PÄIVÄRETKI SUOMENLINNAAN pe 17.8.2018

Suomenlinnaan pyritään järjestämäänpe 17.8.2018 kokopäivän kestävä retki, joka sisältää

opastetun tutustumisen saaren historiaan, matkat sekä ruokailun Suomenlinnassa.

Vaikka tässä vaiheessa on retken lopullinen ohjelma, aikataulu ja hinta vielä varmistumatta,

pyydän kiinnostuneita ilmoittamaan halukkuutensa minulle6.5.2018 mennessä, joko puhelin0405370098 tai sähköpostiTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tuon jälkeen otan teihin yhteyttä. Halukkuuttahan retki vaatii 30 henkilöltä.

Terveisin matkanjärjestäjä Matti Paananen.
”PROPAGANDAA” KESÄTEATTERI MÄNTLAHDESSA su 29.7.2018

Kesäteatteriretki suuntautuu tänäkin vuonna Mäntlahden Toivolaan (Museotie 820), jossa Marmutit-teatteriryhmä esittää näytelmän ”Propagandaa”. Esityksessä käsitellään Mäntlahden historiaa sota-ajalta ja lähinnä naisten osuutta. Esitys alkaasu 29.7.2018 klo 18.00ja kestää noin 2 tuntia. Väliajalla on mahdollisuus nauttia omakustanteisena Klamilan Marttojen tarjoamaa kahvia ja pullaa. Itse esityslipun hinta on 10,00 €. Lippuja varattu 30 kpl. Halukkaat ilmoittautukoon Matti Paanaselle, puhelin0405370098 tai sähköpostiTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 15.7.2018 mennessä. Käytetään kimppakyytejä.

 

KILLAN 25-VUOTISJUHLA JA PERINNEPÄIVÄ ti 31.7.2018

25-vuotisjuhla pidetään Haminan Teatterissa. Klo 16.00 on juhlakirjan julkistamistilaisuus ja klo 17.00 alkaa kahvitus. Varsinainen juhla aloitetaan klo 18.00.

Haminan Sankarihaudalle lasketaan seppele klo 15.30. Virolahden kiltaveljet laskevat kukkalaitteen Virolahden sankarihaudalle klo 14.00 ja Rajasuon muistomerkille klo14.30.Kunnianosoituksiin toivotaan runsasta osanottoa.

Asusuositus: tumma puku ja kunniamerkit.   

 

SOTILASPOIKIEN PERINNELIITON LIITTOKOKOUS PORVOSSA 23.-24.8.2018

To 23.08. Tervetulokahvit klo 13.00. Varsinainen kokous klo 14.00 ja illallinen klo 17.00.

Pe 24.08.Opastettu retki Porvoossa. Porvoo on historiallinen sekä vireä kulttuurikaupunki ja vain runsaan tunnin ajomatkan päässä.Kiltamme jäsenistön toivotaan osallistuvan runsaslukuisesti tapahtumaan.

 

SOTILASPOIKIEN KIRKKOPYHÄ MIEHIKKÄLÄN KIRKOSSA su 2.9.2018

Olemme tänä vuonna kirkkopyhän järjestelyvuorossa. Linja-auto lähtee Kotkasta klo 8.00, ajaen Karhulan, Haminan ja Virolahden kautta Miehikkälään. Ohjelma alkaa kunnianosoituksella Miehikkälän Sankarihaudoilla klo 9.30 jatkuen messulla klo 10.00. Messun jälkeen on ohjelmal-linen kahvitilaisuus.

 

MUISTOHETKI HAMINAN VETERAANIKIVELLÄ ti 16.10.2018

JR 5:n Talvisotaan lähdön muistohetki järjestetään JR 5:n perinneryhmän, Haminan seudun Veteraanijärjestöjen ja Perinnekiltamme kanssa yhteistyössä. Tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin mm. lehdissä.

 

RETKI RAJASUOLLE su 23.12.2018

Aatonaattona viedään perinteiseen tapaan Rajasuon muistomerkille pieni kukkalaite ja kynttilä. Tapaaminen on parkkipaikalla klo 11.00.  Kelivaraus!

TALOUS

JÄSENMAKSUASIAA

Jäsenmaksu on kiltamme talouden perusta.

Vuosikokouksen 7.3.2018 tekemän päätöksen mukaan pysyy killan jäsenmaksu ennallaan, elivarsinaiselta jäseneltä 20 euroa ja perhejäseneltä 10 euroa.

Tämä vuosi on kiltamme 25. toimintavuosi ja sitä juhlistetaan monin tavoin. Vapaaehtoinen tukimaksu edesauttaa juhlavuoden kulujen kattamisessa, juhlakirjan toteutuminen mukaan lukien. Tämän tiedotteen mukana olevaan jäsenmaksulaskuun voit liittää tukimaksun niin halutessasi. Toivomme suoritustasi jäsenmaksusta eräpäivään mennessä. Sotilaspoikien Perinneliitto perii meiltä 12 euroa/jäsen ja 6 euroa/perhejäsen, joten jokainen suorittamatta jäänyt jäsenmaksu on Perinneliiton osuuden verran poissa kiltamme tililtä.

 

MARKKINATELTTA

Markkinatoimikunta on hyvähenkinen yhteisö, joka toimii aktiivisesti ja tuloksellisestiJaakko Tillin vetämänä. Markkinatoimikunta päättää itsenäisesti tapahtumien toteuttamisesta. 

 

JÄSENASIOITA

JÄSENHANKINTA

Jäsenhankinta on aina ajankohtaista ja toiminnan jatkuvuuden edellytys. Lisääntyvä yhteistyö Lottaperinneyhdistysten kanssa on tuonut riveihimme myös ilahduttavasti naisjäseniä. Toivomme suuntauksen jatkuvan ja lisääntyvän entisestään. Perheenjäsenten ja läheisten värvääminen mukaan on ehkä helpoimpia tapoja saada uusia voimia tärkeäksi katsomaamme perinnetyöhön. Mikäli tiedät jonkun tuntevan mielenkiintoa perinnetyöhömme, ilmoita halukkaan tiedot jollekin hallituksen jäsenelle (liite ohessa), voidaksemme lähettää hänelle aineistoa toiminnastamme.

 

JUHLAN JA TEKEMISEN AIKA

Kuluva vuosi on toimintamme juhlavuosi. Olemme työskennelleet yhdessä neljännesvuosisadan tärkeiden, säilytettävien arvojen parissa. Tulemme jatkamaan työtä edelleenkin ja haastamme mukaan myös nuorempia naisia ja miehiä.

Perinnekilta-nimi asettaa meille velvoitteita kaiken mahdollisen sotilaspoikatiedon tallentamiseen. Edesmennyt Erkki Talsi kokosi mittavan, Kaakonkulman sotiemme aikaisia tapahtumia ja sotilas-poikien toimintaa käsittelevän aineiston. Erkin perhe on antanut kyseisen aineiston kiltamme kopioitavaksi ja säilytettäväksi.

Sotilaspoikien tekemisten merkitys Isänmaalle ovat tärkeitä, pieniäkään tekoja ei pitäisi unohtaa.

 

Muistamme kunnioituksella edesmenneitä ja vielä joukossamme olevia Sotilaspoikia.HYVÄÄ KEVÄTTÄ JA OSALLISTUMISINTOA!

Seuraa kotisivujamme ja lehtien seurapalstoja!

 

Haminassa 19.4.2018

 

Hallitus

 

Merkitse tapahtumat allakkaasi!

 

Liitteet:   Kiltahallitus ja toimikunnat

   Jäsenmaksulasku

JÄSENTIEDOTE 1/2017

JÄSENTIEDOTE 1/2017

 

Killan vuosikokous pidettiin Haminan Sotilaskodin yläsalissa 15.2.2017. Kokous sujui ripeästi Pentti J Virtasen johdolla. Paikalla oli 49 osanottajaa. Killan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Matti Haapanen. Samalla edellinen, arvostettu puheenjohtaja, kunnallisneuvos Kauko Suurnäkki nimitettiin vuosikokouksen päätöksellä kunniapuheenjohtajaksi, huomionosoituksena esimerkillisesti hoidetusta tehtävästä.

 

TIEDOTTAMINEN

JÄSENKIRJE

Tässä kirjeessä kerrotaan tulossa olevista vuoden tapahtumista, jotka ovat tiedossa tätä postitettaessa.

 

KILTATAPAHTUMISTA TIEDOTTAMINEN SÄHKÖPOSTILLA

Toiminnallisten viestien kulku jäsenelle ja päinvastoin sähköpostitse on nopeaa ja taloudellisesti edullista käyttäjille. Tiedossamme on jäsenistömme sähköpostiosoitteita yli 200. Niitä käytetään ainoastaan killan sisäiseen tiedottamiseen. Toivomme saavamme kaikkien s-postiosoitteet käyttöömme. Mikäli et ole saanut alkuvuodesta sähköpostiviestiä, osoitteesi ei ole tiedossamme. Pyydämme ilmoittamaan sen ja mahdolliset muut yhteystietojesi muutokset killan sihteeri Pentti Snyggille,sp:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. p. 040 5566 961.

Ryhmäviestit lähetetään salatuin vastaanottajatiedoin tietoturvallisuuden takia. Kaikilla ei luonnollisesti ole sähköpostia käytössä, tiedotamme myös perinteisesti – unohtamatta ketään jäsentämme.

 

KILLAN KOTISIVUT ovat osoitteessawww.e-ksotilaspojat.net ja kotisivuvastaava on Matti Paananen,sp:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  p. 040 537 0098. Matti pitää sivut ajan tasalla..  Sivuilta löytyvät ajankohtaiset tiedot ja tapahtumat vaivattomasti.    

 

RETKET JA TAPAHTUMAT

 

Tapahtumat

KUKKALAITTEEN LASKU MUISTOKIVELLE la 17.6.2017 klo 13.00

Muistokiven vuosipäivänä lasketaan perinteiseen tapaan kukkalaite muistokivelle Haminan Kesäpuistossa. Tilaisuuden jälkeen on kahvit ja ohjelmaa Haminan Sotilaskodissa. 

 

SOTAHISTORIALLINEN MATKA KUHMOON ke 5.7.- to 6.7. 2017

Talvisodan taistelut Kuhmossa

Erillinen matkaselostus kaikkine tietoineen on liitteenä.

                                                                                                                                                       

KILLAN PERINNEPÄIVÄ ma 31.7.2017

Klo 15.30 on kunnianosoitus Rajasuon muistomerkillä. Klo 17.00 ovat jo perinteikkäät kunnian-osoitukset Virolahden sankarihaudalla. Perinnepäivän juhlallisuudet jatkuvat Pitäjäntuvassa, alkaen kahvitilaisuudella. Tilaisuudessa on vakiintunut arvokas ohjelmalla sisältäen mm. juhla-

puheen, Virolahden kunnan ja kappeliseurakunnan tervehdykset. Asusuositus: tumma puku ja kunniamerkit.  

 

 

PÄIVÄRETKI PANSSARIMUSEOON 19.8.2017

Parolan retken selostus ilmoittautumisohjeineen on liitteenä.

 

 

SOTILASPOIKIEN PERINNELIITON LIITTOKOKOUS ELOKUUSSA

Kokous pidetään Turussa. Tilaisuuteen liittyy paljon ohjelmaa myös ei-kokousedustajille. Tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin. Turku, historiallinen ja vireä kulttuurikaupunki on vain

4 – 5 tunnin ajomatkan päässä. Liittokokouksen yhteydessä on erinomainen tilaisuus tavata samanhenkisiä ihmisiä ympäri maata!   

 

SOTILASPOIKIEN KIRKKOPYHÄ KOUVOLAN KIRKOSSA su 3.9.2017

Kouvolan veljeskilta on tänä vuonna kirkkopyhän järjestelyvuorossa. Linja-auto lähtee Haminasta klo 8.00, ajaen Karhulan ja Kotkan kautta Kouvolaan. Ohjelma alkaa kunnianosoituksella Kouvolan kirkkopuistossa, jatkuen messulla kirkossa klo 10.00. Messun jälkeen on ohjelmallinen kahvitilai-suus Seurakuntatalolla. Kirkkopyhän tarkemmat ohjelmatiedot ovat mm. lehdissä.   

 

MUISTOHETKI HAMINAN VETERAANIKIVELLÄ ma 16.10.2017

JR 5:n Talvisotaan lähdön muistohetki järjestetään Haminan seudun Veteraanijärjestön, oman Perinnekiltamme ja JR 5:n perinneryhmän kanssa yhteistyössä. Tapahtumasta tiedotetaan myöhemmin mm. lehdissä.

 

RETKI RAJASUOLLE la 23.12.2017

Aatonaattona viedään perinteiseen tapaan Rajasuon muistomerkille muistokynttilä. Tapaaminen kivellä klo 11.00. Kelivaraus!

 

TALOUS

 

JÄSENMAKSUASIAA

Jäsenmaksu on kiltamme talouden perusta.

Vuosikokouksen 15.2.2017 tekemän päätöksen mukaan pysyy killan jäsenmaksu ennallaan, eli varsinaiselta jäseneltä 20 euroa ja perhejäseneltä 10 euroa. Vapaaehtoisella tukimaksulla on en-tistä suurempi merkitys. Tämän kirjeen mukana seuraa jäsenmaksulasku johon tukimaksun voi lisätä. Toivomme suoritustasi eräpäivään mennessä. Muista käyttää viitenumeroa! Sotilaspoikien Perinneliitto perii meiltä 12 euroa/jäsen ja 6 euroa/perhejäsen, joten jokainen suorittamatta jäänyt jäsenmaksu on Perinneliiton osuuden verran poissa kiltamme tililtä.                 

 

MARKKINATELTTA

Markkinatoimikunta on oma hyvähenkinen yhteisönsä joka toimii aktiivisesti ja tuloksellisesti Jaakko Tillin vetämänä. Markkinatoimikunta päättää itsenäisesti tapahtumien toteuttamisesta.  

                                                                                                                                                       

 

KILLAN ARKISTOT

Arkistomme sijaitsevat tällä hetkellä yksityisissä tiloissa ja niiden hallinta ja jatkuvuus ovat tällä hetkellä suullisen sopimuksen varassa.

Neuvottelemme parhaillaan Puolustusvoimien tiloja isännöivän Senaatti-kiinteistöjen kanssa ja selvitämme mahdollisuuksiamme päästä sopimukseen heidän kanssaan.

Kiltahallitus kääntyy tässä asiassa myös jäsenistönsä puoleen tiedustelemalla, onko kenelläkään tarjota kuivaa, lämmintä ja paloturvallista säilytystilaa arkistollemme. Sijainnilla ei ole kovin suurta merkitystä, mielellään kuitenkin toiminta-alueellamme. Ota yhteyttä puheenjohtaja Matti Haapaseen.  

 

 

JÄSENASIOITA

 

JÄSENHANKINTA

Jäsenhankinta on aina ajankohtaista ja toiminnan jatkuvuuden edellytys. Lisääntyvä yhteistyö Lottaperinneyhdistysten kanssa on tuonut riveihimme myös ilahduttavasti naisjäseniä. Toivomme suuntauksen jatkuvan ja lisääntyvän entisestään. Perheenjäsenten ja läheisten värvääminen mukaan on ehkä helpoimpia tapoja saada uusia voimia tärkeäksi katsomaamme perinnetyöhön. Mikäli tiedät jonkun tuntevan mielenkiintoa perinnetyöhömme, ilmoita halukkaan tiedot jollekin hallituksen jäsenelle (liite ohessa), voidaksemme lähettää hänelle aineistoa toiminnastamme.

 

TEKEMISEN AIKA

Perinnekilta-nimi asettaa meille velvoitteita kaiken mahdollisen tiedon tallentamiseen. Edesmenneen Erkki Talsin kokoama mittava Kaakonkulmaa sotiemme aikana ja sotilaspoika-toimintaa koskeva aineisto, jonka Erkin perhe on antanut kiltamme kopioitavaksi soveltuvin osin,

on nyt saatu järjestettyä ja saatettu luettavaan muotoon.

Sotilaspoikien tekemisten merkitys Isänmaalle ovat tärkeitä, pieniäkään tekoja ei pitäisi unohtaa. Tulevan vuoden tammikuussa 2018 täyttyy killallemme neljännesvuosisata toimintaa. Tavoitteena on saada juhlavuoden aikana lisää muistoja julkaistavaan muotoon. Julkaisutavasta ja – muodosta ei ole vielä muita päätöksiä, kuin että julkaisu tehdään.

Tärkeää on kuitenkin tallentaa mahdollisimman paljon korvaamatonta materiaalia tuleville polville.

 

HYVÄÄ KEVÄTTÄ JA OSALLISTUMISINTOA!

Seuraa kotisivujamme ja lehtien seurapalstoja!

 

 

Haminassa 22.3.2017

 

Hallitus

 

 

Merkitse tapahtumat allakkaasi!

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Haapanen
Koskenniskantie 1, 48400 Kotka
0500 655 913
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Pentti Snygg
Vapakuja 3 B, 49490 Neuvoton
040 556 6961
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.