Esitelmä "Kymenlaakson veripellot 1918" Karhulassa 21.11.2023

 FT tietokirjailija Mirja Turunen.

 

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry järjesti esitelmätilaisuuden "Kymenlaakson veripellot 1918" Karhulan seurakuntakeskuksessa tiistaina 21.11.2023.

Tilaisuus alkoi Rannikkosotilaskotisisarien mainiosti järjestämällä kahvituksella, johon osallistuivat puheenjohtaja Sirkka Pokin johdolla Katriina Rehunen, Virpi Kunnari, Irja Laine, Jaana Aaroni-Pousi ja Eeva Grönholm.

Esitelmän veripelloista piti filosofian tohtori, tietokirjailija Mirja Turunen, joka on katkalainen ja kirjoittanut mainiot teokset: "Veripellot", "Koska kotimaa meidät lähetti - SS-mies Sakari Haikala Hitlerin eliittijoukoissa" ja "Elämän merkki - Irma ja Urho Hälikän kenttäpostikirjeet". Esitelmä oli erittäin mielenkiintoinen ja herätti yleisössä muutamia kysymyksiäkin. Esitelmän päätteeksi killan puheenjohtaja luovuttu Mirja Turuselle Matti K. Hyvärisen kirjoittaman kirjan "Sotilaspoikien Perinneliitto 1991 - 2021". Myös Rannikkosotilaskotisisaret saivat ko kirjan.

Tilaisuuden pääjärjestelijänä toimi edellinen killan puheenjohtaja Matti Haapanen. Paikalla oli yli 40 kuulijaa. Kiitos kuuluu edellämainituille kuten myös Kotka-Kymin seurakunnalle.

Teksti ja kuvat Matti Paananen

 

Sirkka Pokki vastaanottaa Matti Haapasen luovuttaman kirjan "Sotilaspoikien Perinneliitto".

 

Pöytä on katettu.

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Paananen
Lepikönkatu 1 as 8, 49400 Hamina
040 537 0098
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Kari Tuompo
Suosillantie 15, 49410 Poitsila
0440 120 261
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.