TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

 

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

 

Yleistä           Killan toiminta jatkuu aikaisempien vuosien linjaa noudattaen: sotilaspoikien ja saman-henkisten henkilöiden luotettavana yhdyssiteenä. Päätavoite on selkeä: Sotilas- poikaperinteiden vaaliminen ja historiatietojen tallentaminen. Yhteistyön ylläpito ja rakentaminen alueemme maanpuolustusjärjestöjen kanssa on tärkeä osa toimintaamme. Alkuperäiset sotilaspojat ovat jäsenistömme tärkein osa, ydinjoukko. He ovat kansakuntamme vaikeimpina aikoina vastuullisesti toimineita nuorukaisia. Heidät pidämme arvostetuimmassa asemassa. Nuoremman, perinnettä jatkavan jäsenjoukkomme osuus on myös huomioitu killassamme. Osavastuu perinnekiltamme johdosta ja toiminnasta siirtyy lähivuosina harkituin ja valmistelluin toimin perinnettä jatkavien nuorempien jäsentemme hartioille. Näin varmistetaan tärkeän työn jatkuvuus.  

                            

Vuosikokous

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Haminan Sotilaskodin yläkerrassa keskiviikkona 15.2.2017 klo 17.00.

 

TOIMINTA

 

Kiltaretket    Kesä-heinäkuun aikana järjestetään Sotahistoriallinen retki mahdollisesti Kuhmon suuntaan kaksipäiväisenä. Retki Panssarimuseoon on harkittavana yhden päivän retkeksi. Meriretki on ollut myös perinteenä, jonka haluamme toteuttaa. Retkiohjelmaa tarkennetaan ja täydennetään.   

 

Perinnetoiminta

                      Killan omina tilaisuuksina järjestetään seuraavat tapahtumat:

                        17.6.            Kukkalaitteen lasku Suojeluskunta- ja Sotilaspoikien muistokivelle  

                        31.7.            Perinnepäivä Virolahdella   

                      23.12.            Huomionosoitus Rajasuon muistomerkillä

 

                      Yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa:

                        13.3.            Talvisodan päättymisen muistotilaisuus

                          4.6.            Puolustusvoimien lippupäivä

                          3.9.            Kirkkopyhä Kouvolan kirkossa (alustava suunnitelma)

                      16.10.            Muistohetki Haminassa JR 5:n Veteraanikivellä

                        6.12.            Itsenäisyyspäivä

 

Tiedottaminen

Kiltamme kotisivut ovat käytössä aktiiviseen tiedottamiseen: www.e-ksotilasojat.net Huolehdimme tiedonkulusta myös jäsenkirjeillä. Kaikilla ei ole käytössään sähköpostia. Kymen Sanomien ja ilmaisjakelulehtien seurapalstoja käytetään tapahtumista tiedottamiseen. Jäsenrekisterissämme on runsas 200 sähköpostiosoitetta. Toivomuksena on myös, että ne henkilöt, joilla on sähköpostiosoite, ilmoittaisivat osoitteensa sähköisen jäsentiedoston ylläpitäjälle tai killan sihteerille. Sähköpostia pyritään käyttämään joustavaan tiedottamiseen. Sähköinen yhteydenpito on nopeaa ja kustannuksia säästävää. Killan tiedottaminen jäsenistölle pyritään saamaan taloudelliseksi ja kaikki tavoittavaksi. Valittavan hallituksen tehtäväksi tulee myös kiltalehden julkaisemisen edellytyksien tutkiminen ja selvitys. Tavoitteena on ainakin aikaansaada jäsenjulkaisu 25-toimintavuoden pohjalta.

 

Yhteistoiminta maanpuolustusjärjestöjen kanssa

Teemme yhteistyötä perinteisesti Haminan Maanpuolustusjärjestöjen yhteistyöelimen yhdistysten kanssa. JR 5:n perinnetoimikunta on myös tärkeä yhteistyökumppani.

Veteraanikuoro on arvokas, juhlavuutta tilaisuuksiimme tuova joukko. Puolustusvoimien Haminassa toimivat yksiköt ovat säännöllisen yhteydenpitomme kohteena. Veteraanijärjestöjen järjestämiin tilaisuuksiin osallistumme vakiintuneesti. Tarvittaessa olemme valmiita auttamaan myös järjestelyissä.

 

Sotilaspoikien Perinneliitto ry

Kiltamme osallistuu Perinneliiton vuosikokouksiin. Tarjoamme aineistoa Sotilaspoika/ Soldatgossen lehteen. Lehdellä on hyvin tärkeä osa olla yhdyssiteenä ja pitämään kiinteänä Sotilaspoikien perinteen ja kiltaveljien yhteenkuuluvuutta Isänmaamme jokaisessa kolkassa. Varapuheenjohtaja Matti Haapanen on kiltamme edustajana Perinneliiton hallituksessa.  Perinneliiton strategia- ja toimintasuunnitelma on laadittu vuotee2021 saakka ja oma kiltamme on mukana suunnitelmien toteuttamisessa meille soveltuvin osin.   

 

Jäsenhankinta

Toimintamme runko on vahva jäsenistö. Jäsenhankinta on meidän jokaisen tehtävä. Joukossamme on aktiivisia henkilöitä jäsenhankinnassa ja kokonaisjäsenmäärä on pysynyt n. 400 jäsenenä. Ote ei jäsenhankinnassa saa kuitenkaan herpaantua. Uusia jäseniä toivotamme mielellämme tervetulleeksi mukaan itsenäisyyteemme perustuksia vahvistavaan ja turvaavaan toimintaamme. Jäseneksi voi liittyä joustavasti myös Kotisivujen kautta.  

 

Varainhankinta                

Jäsenmaksu, jonka suuruudeksi hallitus ehdottaa 20/10 euroa, on perustekijä taloutemme vakauden säilyttäjänä. Jäsenistömme on jäsenmaksun yhteydessä tukenut toimintaamme monesti vapaaehtoisella tukimaksulla. Tukimaksujen merkitys korostuu entisestään

pyrkiessämme säilyttämään jäsenmaksun nykyisellä tasolla korotuspaineista huolimatta.  

 

Markkinatoiminta

Samoin kuin edellisinäkin vuosina markkinatoimikunta toimii näkyvästi Haminan torilla

”lippuamme heiluttaen” ja kooten varoja toimintaamme sekä värväten uusia jäseniä

toimivaan joukkoomme.

 

25-vuotisjuhlavuosi 2018

On tehty esitys yhdistää 31.1. 25-vuotisjuhla ja Perinnepäivä vietettäväksi samanaikaisesti 31.7.2018. Näin saisimme aikaan näyttävämmän tilaisuuden ja sen myötä myös suuren yleisön ja median huomion. Kustannussäästö on myös todennäköistä näillä järjestelyillä. 

 

Hallituksen toivomus

Suunnitelmaa voidaan muuttaa toimintakauden aikana. Hallitus toivoo jäsenistöltä aloitteita ja esityksiä toiminnan syventämiseksi. Näin toiminta muodostuu jäsenistölle entistäkin kiinnostavammaksi ja läheisemmäksi.

 

Haminassa 15.2.2017

 

Hallitus

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Paananen
Lepikönkatu 1 as 8, 49400 Hamina
040 537 0098
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Kari Tuompo
Suosillantie 15, 49410 Poitsila
0440 120 261
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.