JÄSENTIEDOTE 1/2018

                           

Killan vuosikokous pidettiin Haminan Sotilaskodin yläsalissa 7.3.2018. Kokous sujui ripeästi Pentti J Virtasen johdolla. Paikalla oli 52 osanottajaa. Killan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Matti Haapanen. Hallituksen jäsenet ja toimihenkilöt liitteessä.

 

TIEDOTTAMINEN

 

JÄSENKIRJE

Tässä kirjeessä kerrotaan tulossa olevista vuoden tapahtumista, jotka ovat tiedossa tätä postitettaessa.

 

KILTATAPAHTUMISTA TIEDOTTAMINEN SÄHKÖPOSTILLA

Toiminnallisten viestien kulku sähköpostitse jäsenille ja päinvastoin on nopeaa ja taloudellista. Tiedossamme on jäsenistömme sähköpostiosoitteita yli 200. Niitä käytetään ainoastaan killan sisäiseen tiedottamiseen. Toivomme saavamme kaikkien s-postiosoitteet käyttöömme. Mikäli et ole saanut alkuvuodesta sähköpostiviestiä, osoitteesi ei ole tiedossamme. Pyydämme ilmoitta-maan sen ja mahdolliset muut yhteystietojesi muutokset killan sihteeri Pentti Snyggille,

  1. 040 5566 961, sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ryhmäviestit lähetetään salatuin vastaanottajatiedoin tietoturvallisuuden takia. Niille jäsenille joilla ei ole sähköpostia, tiedotamme perinteisesti kirjeellä.

KILLAN KOTISIVUT ovat osoitteessa www.e-ksotilaspojat.net ja kotisivuvastaava on Matti Paananen, sp: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  p. 040 537 0098. Matti pitää sivut ajan tasalla.  Sivuilta löytyvät ajankohtaiset tiedot ja tapahtumat vaivattomasti.     

 

RETKET JA TAPAHTUMAT

 

KUKKALAITTEEN LASKU MUISTOKIVELLE su 17.6.2018 klo 12.00

Muistokiven vuosipäivänä lasketaan perinteiseen tapaan kukkalaite muistokivelle Haminan Kesäpuistossa. Tilaisuuden jälkeen kahvit ja ohjelmaa Kahvila Jaspiksessa.   

 

PÄIVÄRETKI SUOMENLINNAAN pe 17.8.2018

Suomenlinnaan pyritään järjestämään pe 17.8.2018 kokopäivän kestävä retki, joka sisältää

opastetun tutustumisen saaren historiaan, matkat sekä ruokailun Suomenlinnassa.

Vaikka tässä vaiheessa on retken lopullinen ohjelma, aikataulu ja hinta vielä varmistumatta,

pyydän kiinnostuneita ilmoittamaan halukkuutensa minulle 6.5.2018 mennessä, joko puhelin 0405370098 tai sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tuon jälkeen otan teihin yhteyttä. Halukkuuttahan retki vaatii 30 henkilöltä.

Terveisin matkanjärjestäjä Matti Paananen.
”PROPAGANDAA” KESÄTEATTERI MÄNTLAHDESSA su 29.7.2018

Kesäteatteriretki suuntautuu tänäkin vuonna Mäntlahden Toivolaan (Museotie 820), jossa Marmutit-teatteriryhmä esittää näytelmän ”Propagandaa”. Esityksessä käsitellään Mäntlahden historiaa sota-ajalta ja lähinnä naisten osuutta. Esitys alkaa su 29.7.2018 klo 18.00 ja kestää noin 2 tuntia. Väliajalla on mahdollisuus nauttia omakustanteisena Klamilan Marttojen tarjoamaa kahvia ja pullaa. Itse esityslipun hinta on 10,00 €. Lippuja varattu 30 kpl. Halukkaat ilmoittautukoon Matti Paanaselle, puhelin 0405370098 tai sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 15.7.2018 mennessä. Käytetään kimppakyytejä.

 

KILLAN 25-VUOTISJUHLA JA PERINNEPÄIVÄ ti 31.7.2018

25-vuotisjuhla pidetään Haminan Teatterissa. Klo 16.00 on juhlakirjan julkistamistilaisuus ja klo 17.00 alkaa kahvitus. Varsinainen juhla aloitetaan klo 18.00.

Haminan Sankarihaudalle lasketaan seppele klo 15.30. Virolahden kiltaveljet laskevat kukkalaitteen Virolahden sankarihaudalle klo 14.00 ja Rajasuon muistomerkille klo14.30. Kunnianosoituksiin toivotaan runsasta osanottoa.

Asusuositus: tumma puku ja kunniamerkit.   

 

SOTILASPOIKIEN PERINNELIITON LIITTOKOKOUS PORVOSSA 23.-24.8.2018

To 23.08. Tervetulokahvit klo 13.00. Varsinainen kokous klo 14.00 ja illallinen klo 17.00.

Pe 24.08. Opastettu retki Porvoossa. Porvoo on historiallinen sekä vireä kulttuurikaupunki ja vain runsaan tunnin ajomatkan päässä. Kiltamme jäsenistön toivotaan osallistuvan runsaslukuisesti tapahtumaan.

 

SOTILASPOIKIEN KIRKKOPYHÄ MIEHIKKÄLÄN KIRKOSSA su 2.9.2018

Olemme tänä vuonna kirkkopyhän järjestelyvuorossa. Linja-auto lähtee Kotkasta klo 8.00, ajaen Karhulan, Haminan ja Virolahden kautta Miehikkälään. Ohjelma alkaa kunnianosoituksella Miehikkälän Sankarihaudoilla klo 9.30 jatkuen messulla klo 10.00. Messun jälkeen on ohjelmal-linen kahvitilaisuus.

 

MUISTOHETKI HAMINAN VETERAANIKIVELLÄ ti 16.10.2018

JR 5:n Talvisotaan lähdön muistohetki järjestetään JR 5:n perinneryhmän, Haminan seudun Veteraanijärjestöjen ja Perinnekiltamme kanssa yhteistyössä. Tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin mm. lehdissä.

 

RETKI RAJASUOLLE su 23.12.2018

Aatonaattona viedään perinteiseen tapaan Rajasuon muistomerkille pieni kukkalaite ja kynttilä. Tapaaminen on parkkipaikalla klo 11.00.  Kelivaraus!

TALOUS

JÄSENMAKSUASIAA

Jäsenmaksu on kiltamme talouden perusta.

Vuosikokouksen 7.3.2018 tekemän päätöksen mukaan pysyy killan jäsenmaksu ennallaan, eli varsinaiselta jäseneltä 20 euroa ja perhejäseneltä 10 euroa.

Tämä vuosi on kiltamme 25. toimintavuosi ja sitä juhlistetaan monin tavoin. Vapaaehtoinen tukimaksu edesauttaa juhlavuoden kulujen kattamisessa, juhlakirjan toteutuminen mukaan lukien. Tämän tiedotteen mukana olevaan jäsenmaksulaskuun voit liittää tukimaksun niin halutessasi. Toivomme suoritustasi jäsenmaksusta eräpäivään mennessä. Sotilaspoikien Perinneliitto perii meiltä 12 euroa/jäsen ja 6 euroa/perhejäsen, joten jokainen suorittamatta jäänyt jäsenmaksu on Perinneliiton osuuden verran poissa kiltamme tililtä.

 

MARKKINATELTTA

Markkinatoimikunta on hyvähenkinen yhteisö, joka toimii aktiivisesti ja tuloksellisesti Jaakko Tillin vetämänä. Markkinatoimikunta päättää itsenäisesti tapahtumien toteuttamisesta.  

 

JÄSENASIOITA

JÄSENHANKINTA

Jäsenhankinta on aina ajankohtaista ja toiminnan jatkuvuuden edellytys. Lisääntyvä yhteistyö Lottaperinneyhdistysten kanssa on tuonut riveihimme myös ilahduttavasti naisjäseniä. Toivomme suuntauksen jatkuvan ja lisääntyvän entisestään. Perheenjäsenten ja läheisten värvääminen mukaan on ehkä helpoimpia tapoja saada uusia voimia tärkeäksi katsomaamme perinnetyöhön. Mikäli tiedät jonkun tuntevan mielenkiintoa perinnetyöhömme, ilmoita halukkaan tiedot jollekin hallituksen jäsenelle (liite ohessa), voidaksemme lähettää hänelle aineistoa toiminnastamme.

 

JUHLAN JA TEKEMISEN AIKA

Kuluva vuosi on toimintamme juhlavuosi. Olemme työskennelleet yhdessä neljännesvuosisadan tärkeiden, säilytettävien arvojen parissa. Tulemme jatkamaan työtä edelleenkin ja haastamme mukaan myös nuorempia naisia ja miehiä.

Perinnekilta-nimi asettaa meille velvoitteita kaiken mahdollisen sotilaspoikatiedon tallentamiseen. Edesmennyt Erkki Talsi kokosi mittavan, Kaakonkulman sotiemme aikaisia tapahtumia ja sotilas-poikien toimintaa käsittelevän aineiston. Erkin perhe on antanut kyseisen aineiston kiltamme kopioitavaksi ja säilytettäväksi.

Sotilaspoikien tekemisten merkitys Isänmaalle ovat tärkeitä, pieniäkään tekoja ei pitäisi unohtaa.

 

Muistamme kunnioituksella edesmenneitä ja vielä joukossamme olevia Sotilaspoikia.HYVÄÄ KEVÄTTÄ JA OSALLISTUMISINTOA!

Seuraa kotisivujamme ja lehtien seurapalstoja!

 

Haminassa 19.4.2018

 

Hallitus

 

Merkitse tapahtumat allakkaasi!

 

Liitteet:    Kiltahallitus ja toimikunnat

    Jäsenmaksulasku

Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Haapanen
Koskenniskantie 1, 48400 Kotka
0500 655 913
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri Pentti Snygg
Vapakuja 3 B, 49490 Neuvoton
040 556 6961
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.